Catan: Steden en Ridders Bordspel

999 Games
AVE1364105
excl Verzendkosten kg
    Levertijd:Direct Leverbaar
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
Pittige uitbreiding op Catan, waarin de spelers ridders inzetten om het eiland tegen binnenvallende barbaren te beschermen en hun steden tot metropolen uitbouwen. Om deze set te kunnen gebruiken is een exemplaar van het basisspel vereist. Het is ook mogelijk om Steden en Ridders met De Zeevaarders van Catan te combineren.Steden en Ridders heeft nu ook nieuw artwork en speelstukken voor nog meer spelbeleving!
In Steden en Ridders begin je met een stad in plaats van een dorp. Het spel bevat handelswaren zoals munten en papier, die je krijgt als een getal aan je stad wordt geworpen. Deze handelswaren heb je nodig om je steden op drie gebieden naar hogere niveaus uit te bouwen met als ultieme doel het creëren van een metropool, die liefst 4 punten waard is. Net als in het basisspel dobbel je aan het begin van je beurt, maar nu komt er een symbooldobbelsteen bij. Deze bepaalt of je een ontwikkelingskaart verdient of dat het barbarenschip dichterbij komt.

Als het barbarenschip op het eiland arriveert, moeten de spelers zich met ridders verdedigen. Ridders kosten één erts en één wol en moeten met een graan geactiveerd worden. Wie zich niet goed wapent, kan zomaar een stad aan de barbaren verliezen. Heb jij echter de meeste geactiveerde ridders, dan word je tot redder van Catan uitgeroepen en met een punt beloond. Om Steden & Ridders te winnen, moet je 13 punten bij elkaar zien te sprokkelen.

Steden & Ridders is een spannende uitbreiding op het basisspel, dat meer strategie en planning vereist. Het spel wordt er iets complexer door, maar daar krijg je een grote dosis speelplezier voor terug.
TypeBordspel
EAN8717249196273
Fabrikantcode999-KOL05B
SerieCatan
Speeltijd2 uur
TaalNederlands
UitbreidingOm deze uitbreiding te spelen heb je Catan nodig.
Inhoud/uitrusting4 stadsuitbouwtableaus, 60 stadsuitbouwfiches, barbarenspoor, 4 bouwkostenkaarten, 96 speelkaarten, 74 speelstukken, 2 dobbelstenen, spelregels
DoelgroepTiener, Volwassenen
Aantal spelers3 - 4 spelers
Leeftijdsadviesvanaf 12 jaar
MateriaalKarton, kunststof
Overige informatieLet op: Dit is een uitbreiding. Het basisspel Catan is nodig om deze uitbreiding te kunnen gebruiken.
AccessoiresMeegeleverd4 stadsuitbouwtableaus, 60 stadsuitbouwfiches, 1 barbarenspoor, 4 bouwkostenkaarten, 96 speelkaarten, 74 speelstukken, 2 dobbelstenen
AfmetingBreedte: 297 mm x Hoogte: 291 mm x Diepte/lengte: 72 mm
Gewicht980 gram